вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Генка Шикерова за абсурда линейки да карат 200 км, за да заредят гориво

Генка Шикерова за абсурда линейки да карат 200 км, за да заредят гориво

Разследване на журналистката Генка Шикерова показа, че линейки от цялата Софийска област идват, за да зареждат гориво от определена верига бензиностанции в столицата. Някои дори изминават по 200 км за целта.

„Поставят ни в ситуация, в която трябва да търсим някакво обяснение за идиотщините, защото решението за обединението на Бърза помощ (между центровете в София и областта – бел.ред.) се случва миналата година и приемаме, че то е подготвено и тогава се знае, че има логистика, която съпътства този процес. Т.е. за министър Петър Москов и д-р Гелев (д-р Георги Гелев, директор на Бърза помощ – бел. ред.) това не е изненада или нещо, което аз съм открила. Те са знаели, че така ще се случва“, коментира Генка Шикерова в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

По думите ѝ договорът на столичната спешна помощ с конкретната верига бензиностанции е направен с опция до края годината и/или да се продължи с още години, като те са „имали вариант да се сетят, че има и други линейки, извън София, и там също има бензиностанции“.

Журналистката посочи, че бензиностанцията, която няма широка дистрибуторска мрежа, притежава 3 места, на които да се зарежда в София, но имало устно нареждане да се зарежда точно на определена колонка.

Тя разказа, че шофьори на линейки в областта са споделили, че са возели туби с гориво в самите линейки от страх да не закъсат, а подобно нещо е забранено по всички медицински стандарти.

„Ремонтът на колите е другият тотален абсурд, чрез който се източват много пари, според мен“, подчерта още Шикерова.

По думите ѝ от години ремонтите извършва само един сервиз, където се сменя гума за 4-5 часа.

„Петър Москов наказва д-р Гелев с последно предупреждение, но не защото има открити злоупотреби, а защото има лоша организация. Това не го разбирам“, подчерта Шикерова.

По думите ѝ най-жалкото и скандално е, че пари за подобряване на условията в Спешната помощ има, но те изтичат в други посоки.

Целия разговор вижте във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …