неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Генералът и полицаите – толкова тъжно и тъпо. И още: Цветанов отговаря за протестите в МВР и показно убития Петър Христов

Генералът и полицаите – толкова тъжно и тъпо. И още: Цветанов отговаря за протестите в МВР и показно убития Петър Христов

Всеки, който следи политическата кариера и дейност на премиера Бойко Борисов, знае че той много се страхува от протести и граждански демонстрации могат да променят коренно позицията му.

По повод европредседателството, полицаите си купиха билборд срещу Националния стадион – точно където минава пътят на евролидерите. Часове преди официалното откриване на събитието, Борисов покани МВР шефовете на среща и „извади“ от ръкава си едни 100 милиона лева, надявайки се да потуши бунта.

Любопитното е, че след края на срещата, зам-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов направи изказване пред медиите, а контекста на думите му нямаше нищо общо с казаното от премиера.

Една от звездите на парламента – бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, коментира пред Стажанта полицейките протести и другите скандали в държавата, включително показния разстрел на бизнесмена Петър Христов, свързван с ГЕРБ.

„Той беше един достоен човек. Познавам го, откакто се занимавам с политика и няма от какво да се притеснявам. Бил съм с него само и единствено на публични мероприятия. Никога не сме имали други взаимоотношения освен това, което съм правил за региона“, категоричен е Цветанов.

„Той никога не е имал политически амбиции. Успял е при управлението на БСП, и на СДС, не само при ГЕРБ. Това е демонстрация срещу държавата“, категоричен е вторият човек в партията на Бойко Борисов.

Още от „Просто Диков“ гледайте ТУК!

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Диков защо реабилитираш непрекъснато престъпници(Цветан Цветанов),подаваш им микрофона,за да се оправдават!!!Спри,така се става една каша,не се оливай като Престъпника ти казва,Господин Диков вие сте един от видните Български журналисти!