понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Ген. Румен Радев: Не се отмятам, ще търся опита на Румъния в правосъдието

Ген. Румен Радев: Не се отмятам, ще търся опита на Румъния в правосъдието

„Не се отмятам от думите си – ще отида в Румъния и ще поканя представители на Националната антикорупционна дирекция на Румъния. Моята политика е следната – президентът не прави съдебна реформа, но трябва да има много ясна позиция по въпроса.

Ще имам такава позиция, която ще прецизирам след среща с експерти от нашата съдебна система, от правната комисия и с участието на главния прокурор. Ще изуча с моя експертен екип опита на тези държави, където има ефективна борба с корупцията“.

Това заяви в отговор на въпрос на Сашо Диков защо се е отметнал от заявката за съдебна реформа новоизбраният президент ген. Румен Радев.

Той бе притиснат и с въпроса къде би отишъл най-напред на посещение – в Москва или Вашингтон. Вижте какво смята по въпроса и външният министър в оставка Даниел Митов, на когото бе зададен същия въпрос от Стажанта.

Едно от големите престъпления на Бойко Борисов е, че той превърна България в държавата на лъжците, лъжите и беззаконията, заяви водещият на „Просто Диков“ в днешното удължено издание на „Държавата според Стажанта“.

По целия нормален свят когато един политик загуби едно състезание, той трябва да си подаде оставката, напомни водещият, като припомни с кадри на зрителите някои от лъжите на политиците през последните седмици – от обещанието за оставка на самия Борисов, от което той се отметна след първия тур на президентските избори, през лъжата на Цецка Цачева, че за пръв път разкрива семейна тайна за убития си от комунистическата власт дядо по време на последния си предизборен дебат с ген. Румен Радев, до „наглата, гадна и отвратителна“ лъжа на „човека на Бойко“ във ВСС Димитър Узунов за члена на ВСС Калин Калпакчиев.

Вижте и защо след като в нощта на изборите Цачева заяви, че ПГ на ГЕРБ ще реши дали да си подаде оставката или не, групата реши да я остави на поста. Мотивите за това решение – от интервютата на Стажанта с Цветан Цветанов и Димитър Главчев от ГЕРБ.

Вижте също как Сашо Диков пресрещна Димитър Узунов в кулоарите на парламента и как коментираха случая с опроверганите му вече твърдения депутатът Методи Андреев и правосъдният министър Екатерина Захариева:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. БЪЛГАРИЯ Родино мила

    НАДЕЖДАТА ни у Вас г-н ДИКОВ! ПРИНУДЕТЕ ПОЛИТИЦИТЕ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТА ИДНИТЕ 2-3 месеца „СО КРОТЦЕ, СО БЛАГО“ ЗАЩОТО СЛЕДВАЩОТО ДЕЙСТВИЕ НА НАРОДА спрямо тях е ПУБИЧЕН ЛИНЧ!!!

  2. МНОГО МИ ХАРЕСВА ДИКОВ,ЧЕ ИМ ЗАДАВА ТАКИВА ХУБАВИ ВЪПРОСИ.ПОСТАВЯ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА МЯСТО.Е НЯКОИ ГЛЕДАМ БЯГАТ ОТ НЕГО,НО ТОЙ УПОРИТО ГИ СЛЕДВА.ТАКА И ТРЯБВА,ЗАЩОТО КОГАТО ГОСТУВАТ ПО СУТРЕШНИТЕ БЛОКОВЕ НИКОЙ НЕ ГИ ЗАТРУДНЯВА С ПОДОБНИ ВЪПРОСИ.А ПРЕЗИДЕНТА ОЩЕ НЕ Е ВСТЪПИЛ В ДЛЪЖНОСТТА СИ КАТО ТАКЪВ,НО И НЕГО ПРЕДИЗВИКА ДА МУ ОТГОВОРИ.БРАВО ЗА ТОЗИ ВЪПРОС,ЗАЩОТО И АЗ СЕ ПИТАХ ДАЛИ ЩЕ СИ ИЗПЪЛНИ КАЗАНОТО НА ДЕБАТА ЗА ПРАВОСЪДИЕТО.