сряда , 20 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Ген. Мечков: Ще приемем спонсорство и от Гриша Ганчев, и от Кирил Домусчиев

Ген. Мечков: Ще приемем спонсорство и от Гриша Ганчев, и от Кирил Домусчиев

Бригаден генерал Иван Мечков е председател на Управителния съвет на дружество ЦСКА 1948. Той се съгласи да отговори на няколко въпроса пред камерата на Би Ай Ти за новият проект. Относно финансирането на дружеството, бившият военен споделя, че се разчита на няколко източника на парични средства за ЦСКА 1948, основно на феновете. Партньорството с търговски фирми също ще е важно за развитието на неправителствената организация. Освен това ще се договарят спонсорства и ще се приемат безвъзмездни дарения. Успешна бизнес програма ще цели привличането на 10 000 членове до края на сезона.

По думите му подкрепата за ЦСКА 1948 има в цялата страна. Генералът твърди, че се е провела анкета, според която над 2000 от „по-твърдите фенове“ са застанали зад новото дружество само в столицата. Председателят на УС потвърди, че тепърва ще има подкрепа и от други места, като ще се обсъжда евентуално партньорство на регионални клубове с неправителствената организация.

Генерал Мечков не крие, че е привърженик на Левски Лясковец и няма да спре да подкрепя този тим. Въпреки това, още във военното училище започва да се интересува от ЦСКА, а пълната отдаденост е факт, когато го канят в ЦСКА Завинаги. За три години военният се е убедил, че „проектът може да бъде успешен“. За три години са получени дарения в размер на 2,400 000 лв. Парите са само от дарения и са били изхарчени „по предназначение“ за армейците и техния стадион. Всичко това е постигнато от „малка елитарна група“, но генералът не крие разочарованието си от факта, че няма достатъчно подкрепа за издържане на отбор.

Шефът на ЦСКА 1948 не отрече, но и не потвърди, че Кирил Домусчиев е новият спонсор на отбора. Той апелира към собственика на Лудогорец Разград и други хора, които искат да подкрепят новосформирания клуб.

Генералът не е искал финансиране и от Гриша Ганчев. Всъщност радателят на новото ЦСКА не познава бизнесмена. Но пък не отрече, че ако Ганчев прояви интерес, няма да му откаже. Спонсорите в дружеството не са много, но генералът изрази надежда, че в бъдеще това ще се промени. Освен това пенсионираният военен се обяви против разделението на „червените“, споделяйки, че: „Когато човек работи за кауза, трябва да загърбва тия неща“.

Той определи ЦСКА 1948 като „чист проект“, който трябва да бъде реализиран.

Вижте също

Медиите в Бразилия сринаха със земята суперзвездата Неймар. Скандал в Хърватия: Изхвърлиха играча на Милан Никола Калинич

https://youtu.be/2M2EJLbimR4 Повод за разочарование от снощи има и тимът на Бразилия. „Селесао“ завърши сензационно 1:1 …