неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Ген. Димитър Шивиков: Сам се оттеглих от листите, за да не бъда причина за неудачи след изборите
LYUBA_GENERAL картинка

Ген. Димитър Шивиков: Сам се оттеглих от листите, за да не бъда причина за неудачи след изборите

Две години след като срещу ген. Димитър Шивиков бе повдигнато обвинение за длъжностно присвояване той все още няма отговор „кой се крие зад въпроса КОЙ“ и има изгода от уличаването му.

Това заяви самият бившият командир на карловската бригада, на когото бе отрязан и достъпа до класифицирана информация, в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“.

Що се отнася до новината, че отпада от кандидат-депутатската листа на БСП в Пловдив само дни след като бе огласен за кандидат от гражданската квота, той съобщи, че сам е преценил, че е по-добре да се оттегли – „за да не бъда причина за някои неудачи след изборите“. Той твърди, че е споделил това с лидера на левицата Корнелия Нинова и е намерил разбиране.

За мен не бе самоцел на всяка цена да бъда включен в нечия кандидат-депутатска листа, каза още генералът, като разказа и подробности как се е стигнало до идеята да се занимава с политика, поддикнат от свои приятели и съмишленици – повечето представители на малкия бизнес и на родолюбиви дружества, с които отдавна са се събирали да обсъждат проблемите на българското общество.

След обединяването им и излъчването на техни представили, те са били предложени не само на БСП, но и на обединените патриоти и на други партии, призна той, като добави, че не се е отказал от политиката.

Ген. Шивиков заяви още, че статуквото в армията е аморфна маса, която неистово защитава своите интереси.

Какво е мнението му за състоянието на й и близък ли е с президента ген. Румен Радев – гледайте целия разговор с него в двете видеа:

и

Вижте също

LYUBA_TRAN картинка

„За“ и „против“ златната концесия в Трън

В деня ня изборите, 26 март, трябваше да има референдум в Трън. Темата му само на …