четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Ген. Димитър Шивиков и анализаторът Иван Сотиров: България не отстоява интересите си

Ген. Димитър Шивиков и анализаторът Иван Сотиров: България не отстоява интересите си

Генерал Димитър Шивиков и десеният анализатор Иван Сотиров коментираха в „Честно казано“ темата Турция, Ердоган и референдума там, преди тя да се е овъргаляла в прекалено много думи и тълкувания и преди да осъзнаем каква трябва да е българската гледна точка към нажежената ситуация в южната ни съседка, която пряко ни засяга като държава в обсега на неоосманистките претенции на Турция.

„Буди безпокойство, че Турция от светска държава е на път да се превърне в страна, където ще доминира религията и радикалният ислям, т.е. религията се превръща в идеология и политическо средство“, категоричен бе ген Шивиков и допълни, че българската външната политика винаги е била колеблива.

„България няма политически елит, който да води национална политика. Има едно сервилно отношение, унаследено и силно развито по времето, когато България беше в съветската сфера на влияние. Това е изключително глупавият сремеж да се харесаш на всички и накрая да не се харесваш на никого. Тов а не е предвидлива политика“, каза на свой ред Иван Сотиров.

Той бе категоричен, че заради липсата на български служби и елит, отстояващи националния интерс, сме станали терен, на който се борят руските и турските служби.

Турция има авторитарен режим, а срещу него се действа твърдо, допълни той.

Двамата гости коментираха, че България трябва да поиска подкрепа и засилване в рамките на НАТО и да бъде активната страна.

Ние се лутаме и не смеем да отстояваме своите интереси, каза ген. Шивиков и изтъкна, че президентът Румен Радев е прав, че политиката ни трябва да се прави в София, а не да е в услуга на други интереси.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …