сряда , 24 януари 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Ген. Атанасов пред Стажанта: Да излизаме? Ние искаме да влезем във властта

Ген. Атанасов пред Стажанта: Да излизаме? Ние искаме да влезем във властта

На ключовата дума в тази караница – „облаги от властта“, трябва да има алтернатива и според мен тя е в левицата, заяви пред Стажанта в кулоарите на парламента депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод обтегнатите отношения между ГЕРБ и ДСБ.

Лидерът на Патриотичния фронт пък каза, че не си говори изобщо с премиера Бойко Борисов и добави: „Да се оправят“. По думите му в управлението всичко е толкова крехко, че може да се обърне в рамките на една седмица.

Пред Сашо Диков депутатът Цвета Караянчева от ГЕРБ призна: „Хората ни вече не издържат, на колегите от ГЕРБ им писна. Изкарайте си (към ДСБ- бел.ред.) хората от висшите ръководни длъжности! Ако държиш да си морален стожер, трябва да постъпваш по този начин“.

Караянчева отрече да са искали оставките на министрите Петър Москов и Николай Ненчев, които бяха защитени от Борисов: „Ние не сме искали оставките, а да дойде премиерът и да ни разкаже. Той е лидер на партията“.

„Ние искаме не да излезем, а да влезем във властта

и да разбием статуквото“, заяви пред Стажанта ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок. Той добави, че няма как да променят желанието на Меглена Кунева и Божидар Лукарски да бъдат във властта, въпреки настроенията на избирателите на РБ. „Известно е, че ДСБ разполага с добър експертен потенциал, но не ние го назначаваме“, каза още той.

И Атанасов, и Гроздан Караждов от Гражданския съвет към РБ, напомниха, че министър-председателят е този, който назначава и уволнява, и няма нужда от призиви хората сами да напускат постове.

Какво още пита Стажанта:
– за бюджета и взетия нов заем,
– за закона, засягащ дивото къмпингуване, и za промяната в позициите на Борисов след протестите на Орлов мост,
– за речта на президента Росен Плевнелиев пред депутатите,
– за привикването на премиера Бойко Борисов за изслушване и др.

Чуйте отговорите на народните представители във видеото.

631 гледания

Вижте също

Изнасилване с и без кавички- какво се случва с бившия кмет Иван Евстатиев. Говори адвокатът му Ташкена Колчева

Преди повече от две години започна едно много шумно дело, един бивш кмет беше обвинен …