събота , 24 март 2018
Начало / Код 11-13 / Галентин Грозев: Държавата е непочтена към служителите на МВР, положението е трагично

Галентин Грозев: Държавата е непочтена към служителите на МВР, положението е трагично

Галентин Грозев от алианс „Сигурност“ гостува в студиото на Код 11-13 и обясни защо полицаите протестират.

„Държавата е непочтена към служителите на МВР. Проблемите са натрупвани от години. Осигуровките ми са по-високи от тези на най-богатия милиардер в България. 3 пъти по-високи са от тези на останалите служители“, заяви Грозев.

„Самият факт за униформите беше несправедливост. Служителите със средно образование вземат изключително ниски заплати на фона дори на заплатите в МВР и това демотивира служителите. Това се постигна с много съкращения и напускащи. Положението в полицията е трагично и е най-трагично в малките населени места. Сигурността не е услуга, а задължение на държавата“, подчерта Грозев.

Той даде пример и заяви, че има инат от страна на държавата. Грозев заяви и че трябва да се увеличи капацитетът на Академията на МВР, за да може бързо да бъдат назначени полицаи.

„Не може една касиерка да започва в голям магазин с 1000 лв, а един полицай да започва със 660 лв. заплата и да се иска от него юридическо образование, психология, да е лоялен, компетентен и т.н.“, заяви Грозев.

„Възнагражданията на полицаите трябва да бъдат увеличени двойно“, категоричен е Грозев.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …