сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Гаф на европейското по лека атлетика, златен медалист слезе от подиума
SPORT_HRONIKA_SPORT

Гаф на европейското по лека атлетика, златен медалист слезе от подиума

На европейското първенство по лека атлетика до 20 години бе допуснат сериозен гаф от страна на организаторите. При награждаване на представителката на Беларус Виолета Скварцова, която спечели титлата в дисциплината троен скок, вместо на Беларус, бе изпълнен химна на Босна и Херцеговина. Скварцова слезе възмутена от почетната стълбичка и започна да обикаля нервно около нея, като отказа да се качи отново на първото място. Младата състезателка бе наградена от българина Добри Карамаринов, който е председател на европейската атлантическа асоциация, като след това се наложи да тушира недоволството й.

Крис Фрум продължи своята доминация в Тур дьо Франс, триумфирайки за трета поредна година. 32-годишният британец спечели тазгодишното 104-то издание на най-престижната колоездачна обиколка в света и по този начин вече има четири победи в надпреварата (2013, 2015, 2016 и 2017 година).

Фрум финишира трети в 20-и етап в Марсилия, което му бе достатъчно, за да бетонира първото си място в генералното класиране. Иначе победител в последния етап на Шанз Елизе бе Мачей Боднар от Полша. Втори в генералното класиране остана колумбиецът Ригоберто Уран, а трети представителят на домакините Ромейн Барде.

Вижте също

bgboks

Двама български боксьори устремени към световния връх

Асенов и Иванов – две фамилии, които трябва да запомните. Даниел и Стефан – две …