понеделник , 26 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Футбол с кауза в името на малката Вики
FUTBOLKAUZA картинка

Футбол с кауза в името на малката Вики

Футболът е велика игра. Още по-специално е, когато той е не само забавление, но и вдъхновение и олицетворение на доброто. През миналия уикенд се проведе именно такъв благотворителен футболен турнир – „Заедно за Вики“, чиято цел бе да помогне на двегодишно момиченце с диагноза „Морбурс Хиршпрунг“.

„Цялата идея е да помогнем на болното детенце на една наша колежка от Министерството на финансите, което има проблеми с дебелото и правото черво и до 2-годишна възраст имаше претърпени две операции. Сега са необходими доста средства за лечение и за правилен режим на храна. Именно със тази цел направихме този турнир“, казва организаторът Кирил Евтимов.

В организирането и провеждането на събитието се включи футболният отбор на Министерството на финансите и инициативата „Футбол с кауза“. Съпричастни към идеята бяха много спортисти и редица известни личности.

Организаторите и специалните гости обещаха още подобни инициативи в близките месеци. А колкото до победителят от целия футболен турнир… той беше само един – Вики.

Вижте също

Mesi

Меси постигна споразумение с прокуратурата в Испания

Футболистът на Барселона Лионел Меси е постигнал споразумение с испанската прокуратура. Според информацията изнесена в …