петък , 19 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Фулбрайт“ с нов офис в центъра на София

„Фулбрайт“ с нов офис в центъра на София

Една от най-популярните и добре познати и работещи американски програми у нас – „Фулбрайт“, откри нов офис в центъра на София.

На официалното му откриване присъства американският посланик Ерик Рубин, който определи програмата за образователен обмен като най-доброто средство за преодоляване на културните различия, за опознаване на другите и придаване на човешки облик на различните от нас.

На мястото бе и колегата ни Флорина Иванова, която разговаря с Анджела Родел, изпълнителен директор на българо-американската комисия.

Самата тя идва преди около 20 години у нас чрез нея, а оттогава е помогнала на много хора да преживеят тази възможност.

Даваме стипендии както на българи, така и на американци, които искат да учат, преподават да работят като учени в приемната страна, обясни тя.

Тази програма промени целия ми живот, сподели още Родел.

Според нея поради своята продължителност, тя дава възможност на хората наистина да вникнат и да опознаят живота в другата страна – нещо, което по думите й е дори по-важно от образователните цели на програмата.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …