вторник , 20 ноември 2018
Начало / Спорно за спорта / Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе в последния мач на голямо първенство. „Петлите“ се наложиха с минималното 1:0 над Белгия и ще играят на финала на Мондиала в Русия, а феновете в Париж полудяха от радост.

Медиите в страната похвалиха футболистите и щаба и се обединиха като много от тях написаха, че нямат търпение да дойде неделя, когато ще е мачът за титлата. След мача световният шампион от 98-ма и настоящ селекционер на тима Дидие Дешан коментира шансовете на Франция за титлата.

На фона на празнуващата цяла френска нация, неочаквано се стигна и до ексцесии. Край Триумфалната арка група от привърженици, които изгледаха мача във специалната фензона, предизвикаха безредици с властите след като започнаха да хвърлят улични мебели, бутилки и други предмети по полицията. Тя от своя страна се намеси със сълзотворен газ, който разпръсна тълпата на Шанз-Елизе. Сблъсъците продължиха над един час, а един човек е бил арестуван. Съобщава се и за няколко ранени.

Вижте също

Футболът си идва у дома или Хърватия ще шокира и Англия?

Днес ще стане ясен и втория финалист на Световното първенство в Русия. Франция очаква своя …