сряда , 29 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Франция между вчера и утре
FRANCIA_VU картинка

Франция между вчера и утре

По-малко от година остана до президентските избори във Франция. На 13 ноември м.г. атентати окървавиха Париж, а протестите от последните месеци по-скоро са насочени не срещу реформите, а изразяват цялостното недоволство от управлението на президента Франсоа Оланд.

Кои са кандидатите, които според последните социологически проучвания, имат най-големи шансове да спечелят президентската надпревара, разказва в еМисия България Драгомира Капитанова.
Резултатите показват, че настоящият кмет на Бордо е с най-голяма популярност – 36%. Това е Ален Жупе, който е бил и премиер на страната.

На второ място с 29% е Марин Льо Пен, която е известна със скандалните си изказвания. Последният такъв нейн призив е всички страни да проведат референдум по въпроса дали искат да бъдат част от ЕС по примера на Великобритания.

На трето място според проучванията е бившият президент Никола Саркози, който е с 23% популярност и вероятост да оглави Франция, посочи Драгомира Капитанова.
Последният по популярност с 13,5% от гласовете е настоящият държавен глава Франсоа Оланд. Доверието към него се срина до 13% през 2015 г. и това е най-ниският рейтинг за действащ президент.

Наскоро реномето му беше ударено и от доста интересен детайл – че плаща за фризьора си около 10 000 евро на месец.

Вижте също

UCHITELI картинка

Гергана Янева за младите учители и образованието като кауза

Гергана Янева е основател и председател на фондация „Тебешир“ гостува в студиото на еМисия България …