събота , 21 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Франция между вчера и утре

Франция между вчера и утре

По-малко от година остана до президентските избори във Франция. На 13 ноември м.г. атентати окървавиха Париж, а протестите от последните месеци по-скоро са насочени не срещу реформите, а изразяват цялостното недоволство от управлението на президента Франсоа Оланд.

Кои са кандидатите, които според последните социологически проучвания, имат най-големи шансове да спечелят президентската надпревара, разказва в еМисия България Драгомира Капитанова.
Резултатите показват, че настоящият кмет на Бордо е с най-голяма популярност – 36%. Това е Ален Жупе, който е бил и премиер на страната.

На второ място с 29% е Марин Льо Пен, която е известна със скандалните си изказвания. Последният такъв нейн призив е всички страни да проведат референдум по въпроса дали искат да бъдат част от ЕС по примера на Великобритания.

На трето място според проучванията е бившият президент Никола Саркози, който е с 23% популярност и вероятост да оглави Франция, посочи Драгомира Капитанова.
Последният по популярност с 13,5% от гласовете е настоящият държавен глава Франсоа Оланд. Доверието към него се срина до 13% през 2015 г. и това е най-ниският рейтинг за действащ президент.

Наскоро реномето му беше ударено и от доста интересен детайл – че плаща за фризьора си около 10 000 евро на месец.

Вижте също

Какво крият непубликуваните ръкописи на първия български социолог Иван Хаджийски?

Преди седмица отбелязахме 110 г. от рождението на Иван Хаджийски – бащата на българската социология …