понеделник , 16 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Франческо Мартино за италианската солидарност след разрушителното земетресение
ITALY картинка 3

Франческо Мартино за италианската солидарност след разрушителното земетресение

Италия се съвзема от разрушителното земетресение е централната част на страната, при което загинаха близо 300 души и още толкова бяха ранени. На дневен ред там отново излиза и темата за сигурността на сградит и строителния контрол в рисковите земетръсни зони. Повече по темата, както и за италианската солидарност след земетресението – разговаряхме с журналиста Франческо Мартино, който доскоро бе в Италия.

„Ситуацията в Италия продължава да е тежка, за съжаление, страната ни доста често вижда такива драми като това, което се случи в Аматриче. Затова, може би, италианският народ е посвикнал да реагира на това, което се случва“, отбеляза Мартино.

По думите му, въпреки трагедията, реакцията на властите и на обекновените хора е била много бърза, поради което има и рекорден брой спасени след рухналите къщи.

„В момента италианското общество е разтресено от меркитре, които се взимат след земетресението“, допълни журналистът, който подчерта, че основното, което трябва да се направи е обновяване и укрепване на сградите, така, че да не се повтаря ситуацията в Аматриче.

„В Япония подобно земетресение не причинява щети, докато в Италия – винаги е драма“, каза Франческо Мартино.

Според него е нужна обща политика, план, който да действа на територията на цяла Италия и разкри, че сега най-големите очаквания са към институциите, защото те имат възможността да действат и да дават бъдеще за тези селища , пострадали при бедствието.

Как се възстановява Италия след земетресението – вижте целия разговор с журналиста Франческо Мартино:

Вижте също

EMISIQ_ZELENITE картинка

Владислав Панев от „Зелените“: „Да, България“ е най-желаният ни партньор

Структурата на партията ни е доста хоризонтална и няма как еднолично някой да налага решение …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *