сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Фотографски истории с Ладислав Цветков

Фотографски истории с Ладислав Цветков

Много ми е мъчно, че обективите на фотографите са обърнати прекалено много към политиката и жълтите павета. Далеч по-правилно е обективите да са насочени към хората, с които живеем.

Така Ладислав Цветков, фоторепортер в Би Ти Ви, описа днешната позиция на журналистиката у нас.

„Американската теория много ясно казва, че едно политическо решение не се показва през политика, а се показва чрез този, който го засяга“, каза още фотографът.

По думите му самият той не е типичен пример за фотограф, тъй като е влязъл в професията на 40-годишна възраст.

„Тази професия ми носи много работа, защото в наши дни е много популярно снимането, стана и общодостъпно“, каза още той.

„Изключително много се радвам на хора, които не са професионалисти, които снимат, даже познавам хора, от които съм се учудвал колко са добри в това, което правят. Но въпреки всичко, според мен, трябва да се прави разлика между хора, които се занимават професионално с фотография и хората, които го правят за удоволствие“, убеден е фотографът.

За погледа на фотографа и предизвикателствата в професията – чуйте целия разговор с Ладислав Цветков:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …