неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Фотографи събраха български полета, фабрики и работници в изложба

Фотографи събраха български полета, фабрики и работници в изложба

Каква е цената на храната ни днес? Какво съдържа и какво ни дава тя? Защо хлябът не мухлясва, а киселото мляко не се вкисва? Защо изчезват дивите животни? Защо селата ни се обезлюдяват?

Търсейки връзка между отговорите на подобни въпроси, авторите на фото изложба „Полета, фабрики, работници“ се отправят на фотографско изследване на два различни „свята” – Североизточна България с интензивното земеделие и планинската част от Северозападна България с традиционното селско стопанство.

Фотографиите са подредени в Националния природонаучен музей. Изборът на обекти на изследването не е случаен. Полетата, ливадите и пасищата разкриват състоянието на природата. Фабриките и фермите са свързани с качеството на произвежданата храна, а земеделските работници и фермери са част от икономическото бъдеще на селските райони.

Куратор на изложбата е Християна Стомонякова, а автори са Джон Хауърд от Кралския колеж в Лондон, Иво Данчев и Светослав Спасов.

Вижте разговор с Християна Стомонякова и Джон Хауърд в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …