петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Фотографът Ясен Джабиров за красотата на София от птичи поглед
POKRIVI картинка

Фотографът Ясен Джабиров за красотата на София от птичи поглед

Фотографът Ясен Джабиров разказа в предаването еМисия България за новия си уникален проект, в който снима София от птичи поглед. Той вече е известен с други свои проекти, сред които е и „16 софийски храма отвисоко”. И този път, фотографът изследва особеностите на българската столица отвисоко с помощта на най-новите технологии. С дрон той заснема покривите на най-красивите сгради в центъра на София.

„Проектът започна още през зимата. Целта на този проект е чисто естетическа наслада. Това е нещо, което правя в свободното си време. Най-много ме впечатли историята, която се крие зад тези сгради“, разказа фотографът.

„Всички сгради са правени от началото на миналия век. Кръг от архитекти, които са учили в чужбина и са донесли еврпойската естетика в България, е разработил архитектурата на тези сгради. Партийният дом е доста пищен и гранциозен, погледнат отвисоко“, разказа Ясен Джабиров.

Той каза, че е правил и няколко филма за София, които показват красотата на града. В бъдеще се е насочил към малко по-специфичен проект, а именно – заснемане на не чак толкова красивите места – индустриални зони, квартали и други непопулярни места, които на пръв поглед не изглеждат особено привлекателни. Проектът цели да покаже истинското лице на града и ще представлява видео филм.

Другият негов проект, който усъвършенства в момента със свой колега, е електрическия лонгборд. Иновативното, за градската мобилност, превозно средство развива скорост до 45 км/ч. и се задвижва чрез дистанционно. Лонгбордът е лек и леснопреносим като може да използва изградените велоалеи. Лонгбордът се кара с лекота по софийските улици, въпреки недобрата инфраструктура.

Вижте повече за иновативните проекти и идеи на фотографа Ясен Джабиров в следващото видео:

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …