понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Фотографът Ясен Джабиров за красотата на София от птичи поглед

Фотографът Ясен Джабиров за красотата на София от птичи поглед

Фотографът Ясен Джабиров разказа в предаването еМисия България за новия си уникален проект, в който снима София от птичи поглед. Той вече е известен с други свои проекти, сред които е и „16 софийски храма отвисоко”. И този път, фотографът изследва особеностите на българската столица отвисоко с помощта на най-новите технологии. С дрон той заснема покривите на най-красивите сгради в центъра на София.

„Проектът започна още през зимата. Целта на този проект е чисто естетическа наслада. Това е нещо, което правя в свободното си време. Най-много ме впечатли историята, която се крие зад тези сгради“, разказа фотографът.

„Всички сгради са правени от началото на миналия век. Кръг от архитекти, които са учили в чужбина и са донесли еврпойската естетика в България, е разработил архитектурата на тези сгради. Партийният дом е доста пищен и гранциозен, погледнат отвисоко“, разказа Ясен Джабиров.

Той каза, че е правил и няколко филма за София, които показват красотата на града. В бъдеще се е насочил към малко по-специфичен проект, а именно – заснемане на не чак толкова красивите места – индустриални зони, квартали и други непопулярни места, които на пръв поглед не изглеждат особено привлекателни. Проектът цели да покаже истинското лице на града и ще представлява видео филм.

Другият негов проект, който усъвършенства в момента със свой колега, е електрическия лонгборд. Иновативното, за градската мобилност, превозно средство развива скорост до 45 км/ч. и се задвижва чрез дистанционно. Лонгбордът е лек и леснопреносим като може да използва изградените велоалеи. Лонгбордът се кара с лекота по софийските улици, въпреки недобрата инфраструктура.

Вижте повече за иновативните проекти и идеи на фотографа Ясен Джабиров в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …