четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Фотографът Антоан Божинов, който запечатва вечността

Фотографът Антоан Божинов, който запечатва вечността

Фотографът Антоан Божинов гостува в студиото на еМисия България и разказа как изглежда светът, погледнат през обектива на фотографа. Той обясни, че и в снимките има мода. „Черно-бялата фотография е по-абстрактна и по-графична. Дава възможност за внушения с един по-събран инструментариум“, разказа Антоан Божинов.

Фотографът разказа, че навремето българската фотография са постъпвали фотографии от соцлагера – руски, унгарски, чешки. „Тогавашната цветна фотография имаше някакъв цвят, но не съвсем“, разказа с усмивка Божинов.

„В потока на действителността, ние имаме функцията да вадим части от това нещо. Представете си, че върви река и вие извадите вода от тази река. Тя има някакъв магичен статус. Тя вече не е вода от реката. Тя е вашият избор“, заяви фотографът.

Той е запечатал с обектива линията Червен бряг-Оряхово, която вече е закрита и разказа историята около железопътната линия.

„Това е едната от двете теснолинейки в България. Реших, че трябва да го запазя някак си и направих снимките“, сподели Божинов. Той разказа и за някои от най-вълнуващите си пътувания, при които е успял да улови любопитни кадри от света. Той коментира и професията на фоторепортера и снимките с телефон, които днес всеки може да прави.

Чуйте целия разговор с фотографа Антоан Божинов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …