събота , 22 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Фолклорен фестивал събра българи от цял свят в Стара Загора
VEREYA_STARA_ZAGORA картинка

Фолклорен фестивал събра българи от цял свят в Стара Загора

Третата среща на български фолклорни изпълнители от чужбина в Стара Загора събра за поредна година родолюбиви българи от цял свят. Празникът бе открит от заместник-кмета на града Иванка Сотирова, Борис Вангелов – председател на Държавната агенция за българите в чужбна и организаторът на срещата Константин Маринов.

Фестивалът „Верея и приятели“ започна с прекрасно изпълнение на най-младия участник – Моника Азманска, израснала и живееща между Торонто и Дубай. Българи от различни краища на света споделиха с гости и участници майсторството си и любовта към България и българския фолклор.

Щастлива бе срещата на добре познатите в родината, а и сред българската общност в чужбина Таня Костова, Даниела Иванова Найберг и Гергана Панова, които заедно с Константин Маринов и други родолюбци работят неуморно за запазване на българския дух зад граница.

Специален гост бе и Симеон Стоилов и бивш генерален консул на България в Чикаго, който присъства на срещата и получи обществено признание. Той бе награден с почетен знак от Държавната агенция за българите в чужбна.

Сред участниците във фестивала бе и Валя Балканска, а пред сцената се изви дълго хоро.

Вижте също

GEORGI_MARKOV картинка

Георги Марков в спомените на колегата му в Би Би Си Питър Юдел

Питър Юдел е бивш журналист от Би Би Си, който между 1971 и 1973 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *