събота , 16 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Фолклорен фестивал събра българи от цял свят в Стара Загора

Фолклорен фестивал събра българи от цял свят в Стара Загора

Третата среща на български фолклорни изпълнители от чужбина в Стара Загора събра за поредна година родолюбиви българи от цял свят. Празникът бе открит от заместник-кмета на града Иванка Сотирова, Борис Вангелов – председател на Държавната агенция за българите в чужбна и организаторът на срещата Константин Маринов.

Фестивалът „Верея и приятели“ започна с прекрасно изпълнение на най-младия участник – Моника Азманска, израснала и живееща между Торонто и Дубай. Българи от различни краища на света споделиха с гости и участници майсторството си и любовта към България и българския фолклор.

Щастлива бе срещата на добре познатите в родината, а и сред българската общност в чужбина Таня Костова, Даниела Иванова Найберг и Гергана Панова, които заедно с Константин Маринов и други родолюбци работят неуморно за запазване на българския дух зад граница.

Специален гост бе и Симеон Стоилов и бивш генерален консул на България в Чикаго, който присъства на срещата и получи обществено признание. Той бе награден с почетен знак от Държавната агенция за българите в чужбна.

Сред участниците във фестивала бе и Валя Балканска, а пред сцената се изви дълго хоро.

Вижте също

Политологът Георги Киряков: Действията на Валери Симеонов за лифта на Банско приличат на лобизъм

Колкото повече наближава “тихата, свята нощ”, толкова по-шумно и драматично става на политическата сцена. На …