понеделник , 16 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / ФК Дунав мечтае за класиране в Лига Европа

ФК Дунав мечтае за класиране в Лига Европа

Мечтая за класиране в Лига Европа. Искам да видя отбора да се представя колкото се може по-добре и да си развие базите, които са най-слабото му място.

Това заяви д-р Симеон Симеонов, председател на УС на ФК Дунав, сензацията в българската Първа професионална лига през настоящия сезон, пред „Спорно за спорта“.

Няма как да не съм доволен в края на този сезон, надминахме много очаквания, включително и собствените си, въпреки че в началото на сезона в разговори с футболистите единствен аз познах, че реалното място на отбора е между 6-о – 8-о и то при подходящо стечение на обстоятелствата, коментира той.

Оценката, която Симеонов дава на Дунав, е много добър 5,49.

Той подчерта, че не поради излишна скромност не е съгласен с медийните сравнения на отбора с „българския Лестър“, „Робин Худ“ или „сензация“.

„Не сме направили повече от другите отбори. Момчетата заедно с треньорския екип работеха пословично, като в мачовете, в които трябваше да имат късмет, имаха, а в които не бе нужно – нямаха. Радвам се, че тези, в които трябваше да имаме, бяха повече и сме на едно добро място преди последния кръг, в който се надявам да затвърдим доброто представяне.“

Симеонов уточни още, че поисканата оставка на Българската съдийска комисия след поредица от отнети точки и претенции за дузпи не е негово лично искане, а е дошло от фен клубовете.

Съдиите са хора като нас и грешат и никога не искаме да извличаме евтини сензации и дивиденти от техните грешки – затова след първия мач в Стара Загора, в който бяхме ощетени, решихме да не подаваме жалба. Но след мача с „Черно море“ нямаше как, защото на сайта на клуба имаше стотици настоявания да сме на мястото си и да кажем „не“ на този начин на тенденциозно поведение, обясни мотивите за недоволството той.

Вече съм почти сигурен, че не се вписваме в сметките на БФС, въпреки, че би трябвало Дунав да е „удобен“, като отбор с публика и традиции, съгласи се Симеонов с предположението на водещия.

Към ръководителите на българския футбол шефът на Дунав-Русе се обърна с призив да стискат зъби. „Ние сме на едно поприще, в което водим битки помежду си при липсата на елементарни правила“, каза той.

Симеонов е категоричен, че фундаментът трябва да се положи с един ясен закон за спорта, който да е актуален и добре обмислен, и със съобразени с него наредби на БФС, обучение, тестове на съдии и т.н.

Хронично болен заради липсата на профилактика – такава пък е общата диагноза, която д-р Симеон Симеонов, който по образование е хирург, постави на българския футбол.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …