четвъртък , 27 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Финансов анализатор за сътресенията на пазарите при Брекзит
FINANCE_BREXIT картинка 1

Финансов анализатор за сътресенията на пазарите при Брекзит

Какви ще бъдат финасовите и икономически последици за Великобритания и за Европейския съюз при евентуален Брекзит – коментира в еМисия България финансовият анализатор Павел Бандилов.

„Неизбежно е да има сътресения на трудовия пазар. Ако съдим по думите на работодателите в лицето на чуждестранни инвеститори в Лондон е факт, че ще има след съкращения и хиляди ще останат без работа“, отбеляза Бандилов.

„Пазарите обичат тишината. Но в случая трябва да сем още по-внимателни, защото става въпрос за Великобритания, която е един от финансовите центрове на света. Така че сътресенията наистина ще бъдат много големи“, посочи експертът.

По думите му, макар от година да е ясна датата на референдума, истерията около евентуален Бреакзит е започнала да се появява преди 2 седмици, което се е отразило на пазара.

„Ако има напускане на ЕС, то европейският капиталов център ще бъде прехвърлен от Лондон във Франкфурт. Може да станем свидетели на едно изнасяне на централи и позициониране на континента, а не на Острова“, подчерта Бандилов.

Анализаторът допълни, че при Брекзит английският паунд ще пострада най-много и най-бързо.

„Не вярвам, че ще има финансова криза, но ще има сътресения. И Европа няма да бъде печеливша“, каза още Бандилов, но посочи, че самият той не счита, че ще бъдем свидетели на Брекзит, защото британциите са доста разумни.

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …