вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Финансистът Румен Гълъбинов: Нетният държавен дълг за последните 10 г. е нараснал с над 300%
DIKOV_GULUBINOV

Финансистът Румен Гълъбинов: Нетният държавен дълг за последните 10 г. е нараснал с над 300%

Финансистът Румен Гълъбинов гостува в студиото на „Просто Диков“ и коментира външния дълг на България. „Държавният дълг не се смята само като брутна величина. Това е все едно да си смятате заплатата само като брутна заплата. Нетната величина е много по-важна, както и фискалният резерв“, обясни Гълъбинов.

Той посочи, че за последните 10 години от 2007 г. до 2016 г. включително този нетен държавен дълг е нараснал с над 300%. А самият държавен дълг за последните 10 години е нараснал с над 150%. Ако вземете нетните величини и ги приложите на практика, трябва да съпоставите нещата“, обясни Гълъбинов.

„Взетите заеми днес стават скъпи утре“, категоричен е той.

Вижте целия разговор с него за това какъв всъщност е държавният ни дълг в следващото видео:

Вижте също

petrov

Прокурор Иван Петров: Прокуратурата се страхува да разпита Цветан Василев

Как се разви началото на делото за КТБ, коментира прокурор Иван Петров в предаването „Просто …

Един коментар

  1. не се гаси.....

    Какво е финансист и защо не се преследва от закона за конфликт на интереси? В интернет за този човек пише друго. Той е е управител на застрахователния брокер „Греко ДжЛТ България“. Компанията е част от едноименна международна мрежа от посредници. Значи той е посредник, консултант или лобист и бивш /от царско време/ висш държавен чиновник. Както какъв точно се изказва?