сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Филм на наш фотограф разказва за живота в Париж след атентатите

Филм на наш фотограф разказва за живота в Париж след атентатите

“Happy hours” е заглавието на филма на българския фоторепортер Христо Русев. Лентата разказва за живота в Париж след атентатите от ноември 2015 г.

Месец след терористичните атаки отидох в Париж, за да отразя със снимките си животът на парижани. Но на местата, където са се случили нападенията, ми направи впечатление, че имаше големи надписи – „Happy hours”, разказа Христо Русев в предаването еМисия България.

Идеята ми е, че от happy hours става часа на терора“, каза още той.

Лентата е изцяло в черно-бели краски, а авторът ѝ обяснява, че използва този похват, защото цветната снимка показва цвета на дрехите, а черно-белите – цвета на душата.

Допълва, че посланието на филма е за повече мир и по-нормален свят.

Разказва ежедневието във френската столица чрез историите на обикновени хора, които среща. Един от тях е и актьорът Герасим Дишлиев – Геро, който живее на метри от местата, където са станали атаките.

„Светът се промени, но се надявам, че тези събития вместо да ни раздалечат, ще ни сплотят

и от мрака може да се появи светлина“, каза актьорът в директно включване по скайп.

Какво още разказаха двамата вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …