събота , 25 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Филипините – разказ за едно пътуване към самия себе си
JIVA_FILIPINI картинка

Филипините – разказ за едно пътуване към самия себе си

Как едно далечно пътуване се превръща в пътуване към себе си – разказа Валентина Димитрова, автор на книгата „Филипините – седем урока за сърцето“.

Това пътуване, както всички прекрасни неща, започна случайно и неочаквано, сподели писателката. Категорична е, че поема на това пътешествие, за да помогне на семейство в нужна, но в крайна сметка то е това, което ѝ помага.

„Тръгнах с мисълта, че ще помогна някому, а се оказа, че те и главната героиня в книгата ми – Ая, помогнаха на мен. И Филипините за мен се превърнаха в място, което кореспондира с постигането на жива връзка. Имаме нужда да излезем от рутината и шаблона на поведение на ежедневието и когато се сблъскаме с нещо, което ни е непознато, тогава създаваме живата връзка със себе си и с околните. А това е прекрасно“, подчерта Валентина Димитрова.

Признава, че седемте урока, които научава във Филипините, са свързани с убеждението, че живота пишем самите ние. Спасение наистина дебне отвсякъде, но то е най-вече вътре в нас, смята писателката.

Най-големият урок е, че изцелението въс всичките му аспекти е в наши ръце, категорична е Димитрова.

Целия разговор с нея можете да видите във видеото:

Вижте също

JIVA_ROMA картинка 4

Какво да очакваме от юбилейната среща в Рим

В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз ще се срещнат в …