неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Филип Станев за референдума на Слави: Демокрацията по света е за активните

Филип Станев за референдума на Слави: Демокрацията по света е за активните

Сценаристът от „Шоуто на Слави“ Филип Станев гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич и коментира резултатите от референдума, различните позиции на Слави Трифонов и Би Ти Ви и какво всъщност искат инициаторите на референдума.

„Ние чуваме и сме чували аргументи. Но преди 6 ноември, когато се проведе референдума, само нашата дума се чуваше. Всички тайничко се надяваха това да не се случи. Едва когато стана, започна обсъждането за експертността“, посочи Филип Станев.

„Нашата цел през целия период е да извървим целия този път, който го позволява макар и невидимия инструментариум на тази държава“, категоричен е сценаристът.

Той разказа, че на първа инстанция ВАС реши, че ЦИК не е преброила правилно гласовете. „Тогава се откриха близо 500 гласа, което показа, че те не са преброени. Ние сме сезирали съда само за 44 секции. На фона на всички 12 000, представете си каква е цифрата“, подчерта Станев.

„Българските политици по закон са там, за да ни служат. Слави Трифонов не е новия Бареков. Не се кандидатира за президент, не подкрепи БСП“, заяви Станев и коментира, че всичко това са били слухове, но те не са се сбъднали.

„Би Ти Ви се уплашиха и съм много изненадан, че не стигнаха докрай. Аргументацията беше публична и ясна. Не ни укротяват – съдете по действията, а не по думите. Ние ще вървим докрай. Няма теории на конспирацията“, коментира сценаристът.

Станев отговори и на подозренията на Осман Октай от предизборното студио в Би Ай Ти, който каза, че целта е да се отложи за неопределено време разглеждането на въпроса за референдума.
„След Великден парламентът започва работа. Слави Трифонов постави ултиматум от 2 седмици от започването на работа на парламента. Законът задължава депутатите да разгледат резултатите от референдума. Ще настояваме волята за българския народ да стане закон. Ще отстояваме гражданските си права“, категоричен е Филип Станев.

„Системата произвежда тази скопена ситуация в парламента. Всички български граждани трябва наистина да настояват резултатите от референдума да влезе в сила. Демокрацията навсякъде по света е за активните“, заяви сценаристът.

„Това, което е възможно да се направи като промяна, не изисква непременно ВНС“, обясни сценаристът и посочи, че за това в референдума не са задали въпроса дали хората искат свикване на ВНС“, обясни още той.

Вижте целия разговор със сценариста Филип Станев в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …