сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Фермерски пазар с българско участие във Флорида
JIVA_FERMERI картинка

Фермерски пазар с българско участие във Флорида

Всяка събота жителите на Нейпълс, Флорида посещават най-популярното място за храна локално производство – фермерският пазар на 3-та улица. Една от сергиите принадлежи на българи.

Mомчил, който държи щанд на пазара, разказа, че е отворил сергията преди 3 години. „Абсолютно всичко е измислено и сглобено почти от нищото. Както се казва, измислихме и колелото. Най-трудно беше да се направят колелата на каруцата, но и с това се справихме“, разказа българинът.

За място на фермерският пазар, който е частна фирма, се борят хиляди търговци, а критериите са високи. Бордът на директорите решават на кои от търговците да дадат шанс.

„Самият пазар има изключително много изисквания, относно продукта, който се продава, не трябва да пречи на други продукти. 04:26 Всичко е заето предварително, толкова трудно може да се вземе сега место на този пазар, че няма как. 05:20 Специално на пазара предлагаме голям брой маслини, всякакви миксове от средиземноморието, като се започне от френски и се свърши то Марокански, гръцки, испански, италиански. Ние правим нашите миксове, някои тях са с люти, други със специфични подправки или пък да кажем имаме много добър микс с чесън. Сирената ги започнахме преди 2 седмици, много успешно за сега. Беше абсолютно лесно клиентите, които купуват маслини, просто неизбежно спират и купуват сирена“, добави Момчил.

Най- популярният продукт на българската сергия е българското краве сирене.

„Повече от 50% от клиентите ни са постоянни клиенти, които идват абсолютно всяка седмица. Те ни имат като част от тяхното семейство, защото буквално всяка седмица, носят си техните бурканчета, ние им ги пълним, даваме им сирената и се знае, че каквото и да им предложим – това е добър продукт“, добави Момчил.

Вижте повече за българското участие на фермерския пазар в следващото видео:

Вижте също

JIVA_JIVKA

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …