събота , 23 юни 2018
Начало / Жива връзка / Ферма за вятърни мелници стана атракция на Филипините

Ферма за вятърни мелници стана атракция на Филипините

В столицата на Филипите, Манила, се появи нов вид атракция. Вятърна ферма за производство на електричество се превърна в място, което привлича все повече туристи. Интересът на хората позволява на жителите на малката провинция в периферията на Манила, да си осигурят допълнителни приходи.

Всяка година ветровитите хълмове в провинция Ризал се посещават от над 340 хиляди туристи. Там те могат да се насладят на природата, чистия въздух и да разгледат огромната вятърна ферма.

125-метровите ветрогенератори са разположени на общо 4500 хектара. Сглобяването на 27-те турбини завърши през юни 2015 г. и фермата официално беше отворена за посетители година по-късно.

Ветрогенераторите, разположени във фермата, произвеждат над 150 милиона киловатчаса енергия, достатъчна да захрани 6 6000 домакинства. Главният изпълнителен директор на компанията – собственик, споделя, че те са навлезли в производството на зелена енергия, за да опазят планетата от глобалното затопляне. Според директора, филипинците могат да имат много облаги от зелената енергия. Освен, че тя помага на околната среда, възобновяемите източници на енергия предоставят нови работни места и допълнителни приходи на регионите.

Според проучване на филипинското министерство на енергетиката от 2015 г, почти половината от електричеството в страната се произвежда от централи, работещи с въглища.

Дялът на зелената енергия е бил едва 1%. В момента, възобновяемата енергия се произвежда основно от вятърни турбини и водно-електрически централи.

Освен работните места, които бяха открити за изграждането на площадката, вятърната ферма осигури работа на още 45 жители на Пилила. На територията на парка бяха открити над 80 магазина за сувенири.

Компанията вече подготвя план за удвояване на размера на фермата и за изграждане на нова на остров Лузон.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …