сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Феновете на ЦСКА си върнаха емблемата
cska

Феновете на ЦСКА си върнаха емблемата

Футболният отбор на ЦСКА-София отново влезе в новините. Причината бе провелият се търг за емблемата на „червеният клуб“. Вече вторият търг бе успешен в канторите на синдика Дора Милева. Днес ЦСКА-София на Гриша Ганчев, чрез една от фирмите на Гриша Ганчев спечели търга за емблемата на автентичния ЦСКА. По този начин вече може да се счита за правоприемник на автентичните „армейци“ и да носи звездата на ЦСКА.

Търгът се проведе в офиса на синдика в град Кърджали. Сумата, която ще бъда заплатена е 8 милиона лева. Тя трябва да бъде заплатена в едноседмичен срок. Засега казуса приключи. „Ред Енимълс“ са хора, които застанаха твърдо зад Гриша Ганчев.

Това е почти пет пъти над сумата, на която бяха оценени активите – 1 646 325 лева. В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА – 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева. Събраните от продажбата средства ще бъдат насочени към кредиторите на ПФК ЦСКА АД.

Според информациите предложението на „Ред енимълс“ ЕООД, зад което стои Ганчев, е било повече от два пъти по-голямо от тези на останалите участници – на представителя на „ЦСКА 1948“ Никола Газдов, както и на „Еко депозит солюшънс“ EООД и „Интегрис лаб“ ООД.

„ЦСКА спечели търга за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). Емблемата е наша“, написаха в сайта си от клуба, управляван от Гриша Ганчев.

Дългът на ЦСКА бе 12 милиона към НАП и още толкова към други кредитори.

Картина от случилото се днес в Кърджали можете да видите в следващото видео:

Вижте също

bgboks

Двама български боксьори устремени към световния връх

Асенов и Иванов – две фамилии, които трябва да запомните. Даниел и Стефан – две …