четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Фани Давидова и Ана Клисарска за важните теми, които липсват от предизборните дебати

Фани Давидова и Ана Клисарска за важните теми, които липсват от предизборните дебати

Юристът Фани Давидова и журналистът Ани Клисарска гостуваха в традиционната рубрика на журналистката Полина Паунова. Под прицел в разговора са политическите заявки и закачки в навечерието на парламентарните избори.

„Липсва ми сериозна мисъл по отношение на образованието. Освен гръмките обещания, че ще вдигнат заплатите за учителите, нищо друго не чуваме. Липсата на перспектива в образованието няма да бъде компенсирано от никаква българщина“, категорична е Ана Клисарска.

Според Фани Давидова бизнесът трябва да бъде оставен да се развива. „Цялата тази емоционалност в предизборната кампания ме дразни, защото трябва да се обърне внимание предимно на прагматиката“, категорична е Давидова. Тя каза, че й липсва ясна визия и концепция.

„Моите виждания съвпадат с платформите на две десни партии. Техните програми са с изключително сходни концепции, но са на ръба да влязат в парламента. Аз няма как да знам какво става зад кулисите. За мен няма причина и обяснение тези две десни партии да са заедно и да спечелят повече проценти“, разказа Фани Давидова. „Изреченията ние сме тук, за да не дойде оня, ги слушахме през 90-те години“, заяви Клисарска и добави, че гласува с омерзение.

„Уви, избираме на принципа на по-малкото зло, а не с отворено сърце, че гласувам за някого, когото харесвам. Гласувам винаги с някакъв компромис. Предпочитам да избера човек, отколкото партия, според нещо, което съм видяла мисъл или платформа“, сподели Клисарска.

„Хората емигрират заради липсата на базова справедливост – ако двама се ударят на улицата, невинен ще бъде по-голямата мутра“, даде пример журналистът.

Давидова коментира, че национализмът й е противен и сподели, че никога не би гласувала за патриотична партия. „БСП и националистите автоматично отпадат от моя списък. ГЕРБ за тези години управление не свършиха работа. Остават другите играчи, но нямам време да чета политически платформи. Дълго време гласувах по произход, но това приключи. Ще гласувам със стиснат нос“, подчерта юристът.

Ана Клисарска коментира, че лошо се чува, тъй като е установила, че българските медии обръщат 100 пъти повече внимание на това, че новото гадже на Ники Михайлов е напуснало Валери Божинов, отколкото на решението, което лидерите на Франция, Испания, Германия и Италия взеха преди дни.

„Този медиен шум пречи на хората да се ориентират в политическите програми“, заяви журналистът. „Проблемът е, че във всички медии, включително и авторитетни, липсват политически разследвания. Аз ги откривам в апокрифни блогове и незначителни малки сайтове. Пълната зависимост на медиите от различни играчи, които имат интереси на изборите, прави естрадна средата“, коментира Клисарска.

Юристът от своя страна даде пример с програмата на националния празник 3 март по телевизиите и подчерта, че не я вдъхновяват „башибозуци с татуировки на Ботев и Левски по всички части на тялото, който в анцуг катери връх Шипка“.

„Липсват ми хора, които виждат по-далеч от носа си и гледат 3 хода напред, а не как ще усвоим едни фондове. Липсва ми по-смислена и дългосрочна стратегия за образование и съдебна система“, заяви Клисарска.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Точно заради средата и доброто образование емигрират хората, за първи път чух не упрек, а аргумент за емиграцията на цели семейства! Благодаря на Ани Клисарска, че го каза в ефир

  2. Дървосекачът

    Браво, Момичета !
    …ТА ! – хващайте клавиатурата, г-це Паунова/БиАй !
    И ! – виа Skype/Viber/EasyTalk/GoToMeeting – Да селектираме Хора Знаещи-и-Можещи .