четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Фалирал ли е българският футбол според финансовите отчети на клубовете?

Фалирал ли е българският футбол според финансовите отчети на клубовете?

Фалирал ли е българският футбол, предвид информацията, която разкриха финансовите отчети за 2016 г. на някои от българските клубове – това в „Спорно за спорта“ по телефон коментира спортният журналистът Никола Дърпатов.

Данните разкриват, например, че „Черно море“ има 50 млн. дългове, „Левски“ и „Ботев“ не са публикували с години отчети, а „Лудогорец“ съвсем не са (единственият) печеливш отбор.

След две шампионски лиги и след един пробив в Лига Европа, „Лудогорец“ имат коефициент на задлъжнялост 62% – да, понамалили са им се загубите, но продължават да са на огромен минус, твърди Дърпатов.

Той посочва и друг будещ въпроси факт, според него – че при 25 млн. разходи за заплати има само 990 хил. данък върху доходите, а по неговите изчисления би трябвало да са 2,4 млн.

„Ботев“ пък от създаването си не е публикувал финансов отчет и може да бъде обявен в несъстоятелност по тази причина, дава друг пример журналистът, според когото същото важи и за половината ни футбол, като накрая „биха останали три-четири отбора“.

Дърпатов разказа, че се е разровил в Търговския регистър, откривайки „страшни неща“, по думите му. Той твърди, че някои отбори изобщо нямат търговски дружества и не е ясно как могат да осъществяват дейност.

Очевидно трябват сериозни мерки в организацията на футбола, защото нещата не вървят на добре, заключи Никола Дърпатов.

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …