четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Фабрика за таланти – как да открием силните си страни и да си поставим цели

Фабрика за таланти – как да открием силните си страни и да си поставим цели

Има ли фабрика за таланти, как можем да развием себе си и да станем по-добри и как да бъдем по-успешни в живота и във всичко, което правим? Всички тези въпроси коментирахме в студиото на Код 11-13 с Андрей Илиев, който е трейнът по когнитивни умения и лична ефективност и Христина Митовска, която е коуч.

„Акцентът на тази фабрика за таланти е в търсенето на силните страни и талантите на база уменията и интересите на младежите. Имаме подбор, търсим млади хора, които са на два ключови етапа. Първият е със завършването на гимназията, а вторият – при завършването на университета“, обясни Илиев.

Той каза, че се случва магия в кемпа в Пирин. „Екипът е от 5 трейнъри, които се занимават с преподаване на ключови компетенции за успех. Имаме и гост лектори. Преживяването трае 7 дни и целта е да се случи промяна“, обясни Андрей Илиев.

„Аз не уча младежите на нищо. Аз ги стимулирам да открият себе си, да опознаят себе си и силните си страни и да си поставят цели, защото целта на този кемп е в 7 дни те да изградят ясна визия и фокус. Да събират и знания, но и да се научат как да ги използват, за да се развиват“, обясни Митовска.

Вижте повече за фабриката за таланти, как да се концентрирате по-лесно и как да се преборите с отлагането на важните цели и задачи:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …