четвъртък , 23 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Евгения Атанасова от мястото на „Плаващите кейове“: В Италия казват, че Кристо най-после е сменил имиджа на България
keyschristo

Евгения Атанасова от мястото на „Плаващите кейове“: В Италия казват, че Кристо най-после е сменил имиджа на България

Реакциите са страхотни, в Италия казват, че Кристо най-после е сменил имиджа на България. Хората, които интервюирах, казваха „Браво на Кристо. Браво на България“.

Това разказа за последния проект на артиста от български произход Христо Явашев „Плаващите кейове“ журналистката Евгения Атанасова, която не само е на мястото, но е взела и участие в изграждането на инсталацията.

В момента са отворени и трите кея, като в определени моменти, тъй като времето тук е много нестабилно, трябваше да бъде спиран достъпът. Има и известно изнервяне понякога, тъй като хората паркират далече, чакат на дълги опашки, но стъпилите веднъж на кейовете споделят, че всяко усилие си е струвало – заради усещането, разказа още Атанасова.

Тя обясни, че е участвала в проекта заради дългогодишния си интерес към Кристо, като е присъствала на последните му проекти, а в момента работи и по биографична книга за артиста.

За „Плаващите кейове“ Атанасова е кандидатствала като обикновен платен доброволец заедно с хиляди желаещи, като е трябвало да изкара и лиценз за управление на лодка.

Тя припомни, че много българи участват в изграждането на инсталацията, вкл. момчета от НСА и български водолази.

Атанасова повтори също препоръката на твореца по кейовете да се ходи бос, за да е максимално хубаво преживяването.

Хората спонтанно се събуват, материята е много приятна, леко хлъзгава, на места намокрена, и цялото преживяване е много освежаващо и физически триизмерно, разказа още журналистката. Чуйте целия разговор с нея от мястото:

Вижте също

EMISIQ_DOYCHEV картинка

Политологът Момчил Дойчев: Възможни са нови предсрочни избори през есента

Отброяваме часовете до предсрочните избори, които чисто медийнно ни изненадаха с отсъствието на сериозни дебати …