понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Евгения Атанасова от мястото на „Плаващите кейове“: В Италия казват, че Кристо най-после е сменил имиджа на България

Евгения Атанасова от мястото на „Плаващите кейове“: В Италия казват, че Кристо най-после е сменил имиджа на България

Реакциите са страхотни, в Италия казват, че Кристо най-после е сменил имиджа на България. Хората, които интервюирах, казваха „Браво на Кристо. Браво на България“.

Това разказа за последния проект на артиста от български произход Христо Явашев „Плаващите кейове“ журналистката Евгения Атанасова, която не само е на мястото, но е взела и участие в изграждането на инсталацията.

В момента са отворени и трите кея, като в определени моменти, тъй като времето тук е много нестабилно, трябваше да бъде спиран достъпът. Има и известно изнервяне понякога, тъй като хората паркират далече, чакат на дълги опашки, но стъпилите веднъж на кейовете споделят, че всяко усилие си е струвало – заради усещането, разказа още Атанасова.

Тя обясни, че е участвала в проекта заради дългогодишния си интерес към Кристо, като е присъствала на последните му проекти, а в момента работи и по биографична книга за артиста.

За „Плаващите кейове“ Атанасова е кандидатствала като обикновен платен доброволец заедно с хиляди желаещи, като е трябвало да изкара и лиценз за управление на лодка.

Тя припомни, че много българи участват в изграждането на инсталацията, вкл. момчета от НСА и български водолази.

Атанасова повтори също препоръката на твореца по кейовете да се ходи бос, за да е максимално хубаво преживяването.

Хората спонтанно се събуват, материята е много приятна, леко хлъзгава, на места намокрена, и цялото преживяване е много освежаващо и физически триизмерно, разказа още журналистката. Чуйте целия разговор с нея от мястото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …