четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Евгений Михайлов: Не се плаша от обвиненията срещу мен

Евгений Михайлов: Не се плаша от обвиненията срещу мен

Режисьорът Евгений Михайлов гостува в студиото на еМисия България и обясни какви са мотивите за кандидатирането му за депутат от листата на ДОСТ и разказа защо временно спира предаването му „Минало (не)свършено“ в ефира на Би Ай Ти.

„Аз не съм само журналист, но и кинорежисьор и се занимавам с политика от 27 години. Бил съм и народен представител. Сега съм кандидат за народен представител в 24-ти МИР в София. Това е гражданска листа само от трима души. На второ място е д-р Георги Боздуганов, а на трето – историкът Мария Васева.“, заяви Михайлов.

„Доколкото виждам във всички листи има представители на тези служби за сигурност. Лютви Местан отрича да е бил сътрудник, но аз не знам каква е точната истина. Ако има доноси и те излязат, аз ще бъда първият, който ще си тръгне. Не изменям на принципите си по никакъв начин“, категоричен е той.

„Програмата на това обединение ДОСТ е единствената, в която ясно се настоява приемане на нова Конституция, свикване на ВНС. И в тази нова конституция да залегне и лустрация, и отмяна на давността за престъпленията на комунистическия режим, както и изучаването на престъплението на този режим във висшите училища“, заяви режисьорът.

„Тези хора не заслужават да бъдат разменна монета за етническия мир, с който ни заплашва ДПС“, коментира Михайлов.

„Бил съм народен представител, знам какво е, много е скучно да седиш в една зала с лоша енергия. Не ми е детската мечта да взема някакво място. Но тази листа е знакова. Сега има възможност за една къса листа с трима души, и тримата доказали принадлежността си към демократичните идеи“, подчерта кандидатът за депутат от ДОСТ.

„Когато се спекулира с ДОСТ, Ердоган и България, има основен проблем – как се отнасяме към прекалено братската любов на ДПС към Кремъл“, добави още той и обясни, че му е отнело време да вземе решението да се включи в предизборната надпревара.

„Много време ми трябваше да реша – повече от седмица. Особено драматични бяха последните няколко часа, защото знаех какво ще се случи“, посочи Михайлов.

Чуйте целия разговор с режисьора Евгений Михайлов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Успех и кураж г-н Михайлов!Аз ще гласувам за НР, но искрено се надявам да ви видя в следващия парламент!

  2. britney bitch

    В България не останаха хора с достойнство и принципи. А думата „морал“ е непозната дума. Всички се превърнаха в проститутки за някой лев или за депутатско място, без значение от коя партия.