понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Прозорецът / Евгений Дайнов: Моделът „Кой“ се пропуква

Евгений Дайнов: Моделът „Кой“ се пропуква

Политологът проф. Евгений Дайнов категорично заяви, че моделът „Кой“ се пропуква и в обществото е назряло искането да се говори по нормален начин.

„Покрай речта на Лозан Панов се разбра, че на обществото, на гражданството му е писнало да се говори за политика и управление по мутренски, хулигански или
обиден начин. Речта бе един от най-споделяните в интернет текстове месеци наред, което означава, че има глад за културно и цивилизовано политическо говорене, по дефиницията на Аристотел за политиката – работа за общото благо“, каза Дайнов в предаването „Прозорецът“ по Би Ай Ти.

По повод манифеста „За Републиката“, сред чийто автори е и Дайнов, политологът коментира, че това е мобилизиращ документ, който казва: „стани и тръгни да се бориш“. Той каза още, че до момента под манифеста са се подписали около 3 хил. души.

„Времето е дошло – очаквам още манифести, още речи, подобни на тази на Лозан Панов, очаквам още хора от системата да се изправят като следователя Бойко Атанасов“, категоричен е Дайнов. Той допълни, че това са последните издихания на модела, макар да е възможно агонията му да продължи с години.

„Текстове променят умонастроението на обществото. Това ми напомня на Възраждането от XIX век. От тук нататък следва възраждане с елементи на революция, подмяна на корумпирания шайкаджийски политически елит с по-човешки и цивилизован“, каза още Дайнов.

Целия разговор с политолога можете да видите във видеото:

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …

Един коментар

  1. Добре, че се спасих от поплювковци като този псевдо професор!
    Господ да ви е на помощ с такива! Замислям се да огранича парите които пращам в България, не ви ли е срам такива да са ви морализаторите?