неделя , 30 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Евгений Дайнов: Корнелия загуби спечелени избори, в патова ситуация сме
DAYNOV картинка

Евгений Дайнов: Корнелия загуби спечелени избори, в патова ситуация сме

„Това е изненада – да загубиш едно готови избори. Хората показаха, че не са готови да бъдат върнати в ТКЗС“ – смята политилогът Евгений Дайнов.

„Станишев предупреди изрично Корнелия Нинова, да не се правят договорки с ДПС. Той не се появи в България, за да подкрепи БСП. Той каза ясно – „ако много тропаш по масата, можеш да се окажеш под нея“. Аз такова прилично говорене и правилно говорене не бях чувал от него досега“ – анализира политологът.

„След тези изстъпления по границата така наречените „обединени патриоти“ са „фашисти от квартала“.

Европа няма да позволи те да участват в управлението на държава, която ще управлява ЕС.

В патова ситуация сме, което ме кара да се усмихвам щастливо“ – пояснява Дайнов.

„Хората, който имат гражданска активност не са представени в парламента. Единственият лост, който им остава е улиците и протестите. Поводите за протести, след изборите вече са шест – Копривщица, цената на газ, вода и ток, застрояването на Младост, отмяната на референдума в Трън, също и Пирин. След една седмица те ще бъдат 14 предизвикателства и кога това ще стигне за нов протест, не знам, но все някога те ще бъдат предизвикани“ – смята Дайнов.

„Не съм чул удовлетворителен отговор на въпроса, защо не се обединиха „Да, България“ и „Нова Република“. Тази вълна не се получи, защото те се явиха с две остриета“ – заявява политологът.

Какво още каза Евгений Дайнов, вижте в следващото видео:

Вижте също

VELEV

Председателят на АИКБ: Предложените законодателни промени от омбудсмана и КНСБ са пиар

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев определи предложените законодателни промени …