петък , 19 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Евгени Георгиев за предизвикателствата пред трансплантираните в България

Евгени Георгиев за предизвикателствата пред трансплантираните в България

Нещата се промениха и през последните 10-15 години има много повече трансплантации, както и трансплантирани в кратки срокове, отчете в еМисия България Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните „Бъдеще за всички“ и сам с присадено сърце от 10 години.

Въпреки това, по думите му, много от проблемите пред пациентите, очакващи трансплантация или вече трансплантирани, остават същите – чакането, битката за качествени лекарства, борбата с институциите, административните тежести и т.н.

Сред проблемите е и трудността да се спортува – нещо, което по думите му е жизненоважно, тъй като спортът и движението са начин да се противодейства на имуносупресорите, които буквално „мачкат тялото“.

Утре от алианса имат среща с новия спортен министър, когото те ще помолят пациентите да не бъдат делени на такива с увреждания и без.

Чуйте какви са трудностите пред трансплантираните у нас в разговора с Евгени Георгиев:

Вижте също

„Завърналите се“: Защо програмистът Иван Манолов направи платформа, която помага на плувци да учат в САЩ? И струва ли си да замениш кариера в Силициевата долина за родния Пловдив (РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ)

В това издание на „Завърналите се“ журналистът Петя Кертикова разказва историята на българина Иван Манолов, …