сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Евелина Славкова: Имаме стари лица на нови места в правителството

Евелина Славкова: Имаме стари лица на нови места в правителството

Социологът Евелина Славкова гостува в редовната рубрика на журналиста от БНР Силвия Великова и коментира новите и стари лица в кабинета „Борисов 3“.

„Свикнали сме със стила на Борисов да се правят рокади в последния момент, така че не трябва да се изненадваме, ако и сега се случи така. Имаме стари лица на нови места в правителството. Изненада е изборът на министър на културата“, посочи Евелина Славкова от изследователската агенция „Тренд“.

„Имаме интересни наблюдения, че хора, които са попаднали в полезрението, сега са изместени. Какво ще прави Лиляна Павлова след председателството? Явно Борисов се влияе от това, какво говорят хората в социалните мрежи. Той се опитва да предотврати някакви скандали“, смята Славкова.

„За Цецка Цачева се създаде впечатление, че се намери пост за нужния човек. Но нека дадем толерантност на новите министри. На Лиляна Павлова ще й бъде много трудно, докато навлезе в материята. Но е добре, че ще има такова министерство, за да има кой да поеме отговорност“, анализира социологът.

Борисов ще бъде безкомпромисен към министри, които са попаднали в полезрението на хората, посочи Славкова и добави, че той ще държи изкъсо всички министри.

„Негативите на Реформаторския блок се писаха на гърба на ГЕРБ. Борисов не може да си позволи това този път. Той ще се опита да изкара четиригодишен мандат. Възможно е той да иска да слезе от политичската сцена, преминавайки през президентския пост. Той ще се вглежда много сериозно в своите министри, както и на тези от „патриотите“, смята Славкова.

„Волен Сидеров си дава сметка, че той трябва да има едни по-спокойни позиции. Патриотичният фронт са сега в позицията на Реформаторския блок. Те си дават сметка, че конюнктурата може да се промени и сега имат шанс да управляват. Смятам, че тук няма да има своя „Радан Кънев“. Тримата лидери на Патриотиотичния Фронт ще искат да запазят това правителство. Те ще играят играта на „национално отговорни хора“, прогнозира Славкова. Тя добави, че и ЕС в момента няма нужда от нестабилни държави.

Какво още каза Евелина Славкова от изследователска агенция „Тренд“, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …