сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Евелина Гечева: Матурите са безумен стрес за децата

Евелина Гечева: Матурите са безумен стрес за децата

Матури, изпити, нови учебни програми, образователна реформа. Защо тези теми се превърнаха в ужас и за учители, и за ученици и има ли решение на проблемите – това коментира в „еМисия България“. Евелина Гечева, главен редактор на Академика.бг.

„Самата идея за матурите е крайно недобре организирана. По този начин подлагаме децата на един безумен стрес, втълпяваме им, че от това зависи бъдещето им“, убедена е Гечева.

„Не отричам идеята за изпит – че децата в края на учебната година трябва да покажат какво са научили. Но не е нормално да бъдат стресирани по този начин“, смята експертът.

„Ако работех в училище, бих организирала не протест, а искане за конкретни оставки. Учителите са много търпеливи хора, а родителите са много наплашени. Получава се така, че няма граждански контрол в системата“, допълни Гечева.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …