понеделник , 17 декември 2018
Начало / Новини / ЕС подкрепи операцията на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия. Русия се закани да се противопостави на всякакви нови удари

ЕС подкрепи операцията на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия. Русия се закани да се противопостави на всякакви нови удари

Европейският съюз подкрепи операцията на Съединените щати, Великобритания и Франция срещу сирийските правителствени сили. В същото време Русия обяви, че ще се противопостави на всякакви нови опити за извършване на удари от страна на Съединените щати и съюзниците им, като предупреди за по-твърд отговор на Москва при бъдеща провокация.

Възможно е Русия да е подправила доказателства в района на атаката с химически оръжия в сирийския град Дума. Това обяви представителят на САЩ в Организацията за забрана на химическите оръжия. Той призовава организацията да осъди продължаващата употреба на забранени химически оръжия.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция не е обявила война на режима на Башар Асад, а Париж е за политическо решение на конфликта в Сирия, включващо всички замесени страни.

Посолството на Великобритания в Холандия съобщи, че Русия и Сирия все още не са позволили на комисията за установяването на фактите да достигне до сирийския град Дума, за да разследва обвиненията за възможното газово нападение в града. Междувременно няколко хиляди иракчани гориха демонстративно американски знамена в центъра на Багдад. Те развяваха иракския и сирийския флаг и скандираха срещу Съединените щати, Франция и Великобритания.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …