петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Епизод / Епизод: Ветеринарят художник
Д-р Костадин Белчев. Снимка: BiT

Епизод: Ветеринарят художник

Невинаги е лесно да приемем идеите на другите, особено когато те са революционни. И Колумб, и Коперник, например, са били смятани за откачени от своите съвременници. Всичко се дължи на представите, които трябва да изоставим в името на нещо ново.

Това, разбира се, не ни пречи и до ден днешен да си мислим, че слънцето изгрява и залязва – само едно доказва колко е трудно да превъзмогнем това, което виждаме. Сигурно сте забелязали, че има хора, в чиито ръце животът се държи както трябва? При тях всичко изглежда като перфектно изпълнен план, а на лицата им винаги има една непостижима увереност. Достатъчно е да проговорят, за да ни накарат да повярваме в идеите им или да съпреживеем историята им.

Това обикновено са хора с кауза. А в един свят, който ни тегли надолу към деформираните си ценности, тези хора са дефицит, затова заслужават цялото ни внимание. Героите, с които ще ви срещнем, не попадат лесно в която и да е категория, с която лесно делим хората. Тяхното присъствие ни кара да направим опит да надскочим себе си и страховете си и да разрушим преградите, с риск да тръгнем в непозната посока. Защото понякога е по-добре да пуснем кормилото. Тогава може да се озовем точно там, където ни е мястото.

Ветеринарят художник

Огромното въздействие на историята в Епизод се дължи на нейната обикновеност и на ясните отношения на един човек с природата, собствения му свят и неговия Бог. По пътя от Берлин към едно българско село могат да се случат много повече неща, отколкото си представяте. Този човек сам “акушира” своите собствени идеите и ги прави реални не само за себе си, но и за останалите. Прави го, не защото така повеляват някои неписани закони, а защото така вярва.

Вижте също

Урок по летене с „Епизод“ – за свободата отвъд страха

Днешните герои на „Епизод“ ще ни накарат да се качим наистина високо – в пряк …