вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / Епизод / Епизод: Свобода
Снимка: BiT

Епизод: Свобода

Твърде малко знаем за границите на човешките възможности и обикновено трябва да преминем през големи сътресения, за да ги изучим по-добре. В този Епизод имаме възможност да се докоснем до живота на хора, които са преминали през едни от най-тежките изпитания, които може да поднесе животът. В такива случи някои обръщат гръб на света и избират ролята на жертви, а други излизат от водовъртежа пораснали и променени – с желание за живот, в което се вкопчват здраво.

Дали може някой да сложи ръка на сърцето си и да каже, че днес не се е оплаквал от неща, които само след няколко часа няма да имат никакво значение. Колко често изкарваме часове, дори седмици и месеци, в терзания, от които няма никаква полза или пък оставяме вземането на важни решения за някакво имагинерно утре?

Историята в Епизод тази седмица започва от Панагюрище, но краят й не се вижда, защото един човек е открил свободата, която всички ние търсим – тази, вътрешната, отвъд ограниченията на тялото. Човек може да открие свободата и в най-тежките обстоятелства. Въпросът е колко дълго помним поуките и колко бързо злободневието ни поглъща като черна дупка.

Неда Кирилова разказва „Свобода“.

Вижте също

Урок по летене с „Епизод“ – за свободата отвъд страха

Днешните герои на „Епизод“ ще ни накарат да се качим наистина високо – в пряк …