понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Епизод / Епизод: Куфар

Епизод: Куфар

Две риби плували спокойно и безметежно, когато покрай тях минала друга и ги попитала: “Как е водата, момчета?“ Двете рибки се спогледали глуповато и се запитали: “Какво, по дяволите, е “вода?”

И само защото примерът е с риби, не означава, че ние също не се оказваме в подобни ситуации всеки ден. Очевидното е най-трудно, защото е най-близо. Само няколко примера: корупция, която се правим, че не виждаме, компрометирани политици, които избираме отново и отново. Толкова сме вторачени в лошите новини, че вече сме повярвали, че светът е само войни, лъжи и измами и оправдани престъпници.

Успокоителното в случая е, че има хора, които от време не време заглушават апокалиптичната атмосфера и ни напомнят за другата страна на живота. Можем да ги наречем герои, хора на изкуството или обикновени. Днес имаме възможност да се срещнем с тях.

Кой е правилният път, какво е бъдещето ни, как да приемем миналото, какво ни чака, къде е новият пристан и кои сме ние? Тези въпроси са част от всички нас, въпреки че никога нямаме еднозначни отговори. Затова пък изкуството ни дава възможни предположения. Може и да не успеем да наредим целия пъзел, но търсенето винаги е истинско приключение.

Десислава Микова ни среща с един мим и неговия куфар, пълен с истории.

Вижте също

Урок по летене с „Епизод“ – за свободата отвъд страха

Днешните герои на „Епизод“ ще ни накарат да се качим наистина високо – в пряк …