неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Енергийният експерт Васко Начев с лоша прогноза: Газ за милиони в Черно море няма, оставаме зависими

Енергийният експерт Васко Начев с лоша прогноза: Газ за милиони в Черно море няма, оставаме зависими

Азербайджан е готов да инвестира в газифицирането на България, стана ясно след срещата между президента на страната Илхам Алиев и премиера Бойко Борисов вчера.

В същото време енергийният експерт Васко Начев информира чрез Фейсбук, че резултатите от втория сондаж в черноморското находище „Хан Аспарух“ не са „розови“. С подробности и коментар в еМисия България гостува самият експерт Васко Начев.

„Резултатът не е „розов“ – това значи, че свръхочакванията, с които беше натоварена компанията за проучвания, не се оправдаха. Вторият сондаж не потвърди, че има тонове нефт на дъното“, обясни Начев.

„Дали ще има трети сондаж, към днешна дата никой не може да каже. Единствено след обработка на резултатите от втория, ще се вземе решение“, допълни експертът.

„Спрямо кое е най-ниска цената на азерския газ? Има много условности в това изречение“, така експертът коментира изказването на премиера Бойко Борисов за снабдяване с газ от Азербайджан.

Вижте целия разговор във видеото, а още от еМисия България гледайте ТУК!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Поредното рубладжийско мекере.