понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Енчо Керязов: „Нощ на звездите“ е шамар за законите на гравитацията

Енчо Керязов: „Нощ на звездите“ е шамар за законите на гравитацията

Световноизвестният артист и акробат Енчо Керязов гостува в студиото на „Жива връзка“ и разказа за представлението „Нощ на звездите“.

„Утре ще видим кои са избраните 9 деца от трите категории – изкуство, образование и спорт. Имаме представители и утре ще видим кои от тях ще получат награди“, разказа Енчо Керязов.

„Нощ на звездите“ се провежда за шеста поредна година. „Шоуто ще бъде истински шамар за законите на гравитацията. В него ще участват шестима носители на призове от Монте Карло, ще има и 6 екстремни спортиста“, добави артистът.

Той призна, че изборът за наградите е бил изключително труден, тъй като много деца се кандидатират. „Комисията беше доста натоварена и беше много отговорна задачата да се изберат деца. За изкуството е много субективна оценката, а за образованието има много олимпиади и световни участия, но са с различна тежест“, подчерта Керязов.

Той е убеден, че в България има много талантливи деца, но след 18-годишна възраст някои от тях изоставят таланта си. Според артистът, явно и държавата не се грижи достатъчно добре за тези деца. Някои от тях представят България на големи световни форуми, но след това не се случва. Нужна е и сериозна финансова подкрепа, добави още световноизвестният артист.

„Тук в България срещнах много таланти. Не мога да определя кой ми направи най-силно впечатление. Даниел Асенов е изключителен талант. Той е от ромски произход и е от много малко село, едва навършил 17 години и при мъжете спечели голямата награда. Иван Стефанов миналата година също в раздел спорт е със сребърен медал“, разказа Енчо Керязов.

Той направи сравнение със САЩ и подчерта, че там държавата и бизнесът са много национално отговорни и вземат такива талантливи деца под крилото си.

„Всичко започна едва ли не на шега. Община Ямбол направи коледно тържество и кметът знае моята любов към града и предложи да дам от свое име награди на някои деца от града. Поради финансовата криза това не се случи, но аз го организирах и така се случи първата „Нощ на звездите“. През следващата година можеше да се номинират и други деца.

„А тази година кандидатстваха 280 деца в трите категории“, каза още Керязов. В грандиозното шоу този път ще вземат участие екстремни мотористи, които ще скачат над оркестъра. Спектакълът ще бъде в събота в зала „Арена Армеец“.

Вижте повече и чуйте целия разговор с Енчо Керязов в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …