сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Енчо Господинов: Тръмп е заложник в една вътрешна политическа битка

Енчо Господинов: Тръмп е заложник в една вътрешна политическа битка

Решение на президента Доналд Тръмп за пореден път е повод за многолюден протест. Във вторник вечерта той уволни директора на ФБР Джеймс Коми точно в момент, когато стана ясно, че разследването на ФБР за връзки на Тръмп с Русия има прогрес.

На изслушването за връзките на правителството на Тръмп с Русия в понеделник говориха само шестима републиканци (срещу деветима демократи) и нито един от тях успя убедително да защити действията на президента по въпроса за опозорения бивш съветник по националната сигурност Майкъл Флин и Русия.

Председателят на комисията – сенатор Линдзи Греъм (републиканец) – открито осмя твърденията на Тръмп, че хакерските действия срещу изборите може да не са били извършени от Русия,

„Очакванията на Тръмп всички да са доволни от уволненията на Коми не се сбъднаха. От гледна точка на демократите, това е загуба на институцията. А някои републиканци се питат защо точно сега“ – споделя Вени Марковски от Ню Йорк.

„Демократите отначало не харесваха Коми заради скандала с мейлите на Хилари. Според тях, заради това тя загуби изборите.

Коми минава в очите на естаблишмента за грандоман, макар да е много добре подготвен юридически.

Коми е една фигура, самотник в коридорите на властта, защото е бил винаги независим и леко надмемен, той не беше обичан нито от предишната, нито от сегашната администрация.

Той няма приятели“ – твърди от своя страна Енчо Господинов.

„Това, че той поиска допълнителни средства за да продължи разследването на ФБР за мейлите и така наречената „руска следа“, вбеси Тръмп. В момента, в който Коми е в централата на ФБР и поздравява колегите за добре свършената работа, зад гърба му по СНН съобщават че е уволнен“ – разказва още Господинов.

„От десетината големи обещания, които Тръмп обеща да извърши бързо, много малко са извършени. Така че президентът е в една деликатана ситуация, в което има още какво да се направи. Неговата популярност е спаднала много в сравнение с неговите предшественици. В тази ситуация той иска някакъв напредък.

Тръмп би искал да направи нещо спектакуларно“ – заключава Енчо Господинов.

Какво още сподели той в ефира на „еМисия България“, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …