понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / Емилиян Крумов за облекченията за работещите хора с деца

Емилиян Крумов за облекченията за работещите хора с деца

Как държавата може да стимулира майките да се върнат по-рано на работа след раждане и какви облекчения за работещи хора могат да предложат работодателите – коментира Емилиян Крумов, специалист по човешки ресурси и психолог.

Той подчерта, че фирмите имат интерес от това са си върнат служител с опит по-бързо, отколкото да обучават нов. Стимулът за майките може да бъде чисто финансов, като те запазят част от майчинството си и получават частично заплатата си.

Намаленото работно време, което вече го има и по закон, или избирането на работно време, както и работата от вкъщи също прави хората по-мотивирани да се върнат на работа, категоричен е Емилиян Крумов.

Той подчерта, че за хората трябва да се мисли по друг начин, като работодателите стимулат служителите си, интересуват се от тях, а преживяването да е по-лично, а не е само като работа от 9 до 17 ч. Така служителите се чувстваш добре на работното си място.

Колкото по-бързо мениджмънтът започне да мисли в тази посока, че служителите са хора, а не машини, толкова по-добре, подчерта Крумов.

Приемат ли българските работодатели като пречка служителките си, когато забременеят и излязат в майчинство – вижте коментара на специалиста във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …