четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Емил Наков: Папата управлява българския футбол, Боби Михайлов е никой

Емил Наков: Папата управлява българския футбол, Боби Михайлов е никой

Емил Наков коментира постиженията на българските олимпийци като припомни исторически факти. „През далечната 1972 година на Олимпиадата в Мюнхен България има 21 медала. Това е годината, 28 години след 9 септември 44 г. Година, в която този период от време е хулен и отричан. Само 28 години след като България е обявила война на целия свят, България има 21 медала“, припомни Наков.

„През далечната 1988 година, знаем сагата с олимпийците на Иван Абаджиев, отнети два медала, трима състезатели недопуснати, но въпреки всичко България има 35 медала. Не трябва с лека ръка да се затрива един период, в който е имало такива спортни успехи. Сега имаме само 3 медала“, смята Емил Наков. Според него обществото е длъжник на нашите спортисти. „Поклон пред това, което са направили с разбитата материална база. Всички ние сме виновни, защото сме направили много големи грешки“, убеден е Наков.

Той припомни, че наближава годишнината от смъртта на Георги Илиев, но отрече коментарите, че е негова „дясна ръка“. Легенди са, че има купени мачове за титлата на „Локомотив Пловдив“, твърди Наков. „Нито един мач не е купен. Футболните съдии са интересни като психология. Защо трябва да сме ги хващали? А вие не можете ли да предположите, че някой сам е дошъл да предложи своите услуги“, намекна Наков. Той не пожела да посочи имена, но заяви, че Антон Генов не е сред тях. „Ние не сме купили нито един мач и не сме дали пари на нито един съдия. Това е истина“, категоричен е Наков.

„Постъпката на Христо Янев е мъжка постъпка. Мисля, че това момче има път да се развива“, коментира Наков за оставката на Янев. „Не са виновни хората, които си дават парите, спонсорите. Гриша Ганчев сега го хулят. За какво го хулят? Този човек на практика спаси ЦСКА“, заяви Емил Наков. Според него ЦСКА е там, където са Христо Стоичков, Александър Манов и феновете.

„Мисля, че в БФС има хора, които живеят като един папа и кардинали по места. Те са там за заплатата“, посочи Наков. Той обаче отново не пожела да назове името на папата в българския футбол. Той коментира и ситуацията с „Левски“ като каза, че Иво Тонев върши достатъчно добра работа. „Говори се, че Пеевски ги финансира. Няма срамно. Когато финансират, тези хора са достойни за уважение“, добави Емил Наков. Той каза, че трябва да се оправи българския футбол. Високопоставените хора е крайно време да изпълняват наредбите, които сами пишат – устава на БФС, наредбата за първенствата и турнирите и наредбата за картотекиране.

„Ако са сгазили закона, държавата трябва да ги смачка. Рибата мирише откъм главата“, обяви Наков. Той коментира и темата за корупцията във футбола, уредените мачове и черното тото.
Вижте целия разговор с Емил Наков в следващото видео:

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …