неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Емил Наков: Мутренските години бяха цвете на фона на сегашните. Големият проблем е БФС

Емил Наков: Мутренските години бяха цвете на фона на сегашните. Големият проблем е БФС

„Мутренските“ години бяха цвете в сравнение със сегашните. Футболът е като политиката – на какво дередже ни е държавата, няма начин да са по-добре нещата във футбола“, смята бившият футболен шеф Емил Наков.

„Случват се странни неща. Този отбор, на който симпатизирам – „Левски“, като че ли този отбор се подарява по някакви неведоми пътища, на определени хора. Нямам претенции да познавам лично сегашния собственик (ако той е собственик), познавам го от медиите. Той, ако няма в джоба си 40 000 евро, за да плати на най-титулования треньор, значи не е сериозно. Прилияа ми на един друг велик клуб, където един бивш вицепремиер разхождаше един човек с пури – „новия инвеститор“ и така нататъка. Това са несериозни неща. Трябва да се разбере- „Тръста“ – в момента опозиция ли е, в ръководството ли е, от къде ще дойдат парите“ – заявява футболния деятел.

„Нека видим как е в ЦСКА – там има един милионер – Гриша Ганяев, който е и „армеец“ и се нагърби да оправи нещата, докато при „Левски“ едно такова лице няма“
Баждеков е най-добрия финансов директор на клуб в България. Намериха му цаката, отиде си Баждеков, но това не оправя нещата“ – казва Наков.

„Добрия пример в българския футбол е „Дунав“ Русе. Друг пример е „Септември“ София с Чандъров и Павлов, Венци Стефанов и Владо Иванов на стадион „Славия“ също. Тези отбори дадоха момчетата за националния отбор до 19 години, които се класираха за европейско първеснтво, а колко години не сме имали подобен успех? „Литекс“ и „Лудогорец“ са другия пример – тези двете школи също произведоха, така че, това е пътя“ – смята Наков.

„Въпросът е, кой измисли формата на това първенство? Мисля, че там (в БФС) е големия проблем. За да има правила на играта, трябва да си изчистят къщичката и то футболния съюз. БФС е с огромно задължение към хората, които инвестират, към феновете и към великата игра футбол. Футболът е феномен“ – заявява бившият футболен бос.

Какво още сподели Емил Наков в студиото на „Спорно за спорта“, вижте в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …