неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Емил Георгиев: Президентът имаше страхотен шанс, от който не успя да се възползва

Емил Георгиев: Президентът имаше страхотен шанс, от който не успя да се възползва

Първите 100 дни от управлението на президента по традиция се смятат за показателни за целия му мандат. Дали запази високия си рейтинг от изборите и каква е оценка на първите 100 дни на Румен Радев, които изтичат тази седмица. Отговорите на тези въпроси потърсихме в студиото на еМисия България с политолога Борис Попиванов и Емил Георгиев-политик от партия ДЕОС и коалиция “Да, България”.

„Ново правителство без капка нова надежда. Това е най-малкото общо кратно на новия конформизъм. Това е в известен смисъл гробище за бели слонове“, смята Емил Георгиев.

„Едни бивши министри стават министри на нови постове. Те сменят ресорите, без да се променя нищо. Хората в правителството ще следват досегашната линия. Силното представяне на „патриотите“ се оказа мит“, каза Борис Попиванов.

„Съдебната реформа ще се случва във външната политика. В това коалиционно споразумение думата реформа не бе спомената. Стабилността характеризираше всички ресори. Това ще бъде управление, което просто ще движи историческото време“, коментира Борис Попиванов.

„С този състав и със състава на парламента, краят на председателството е краен хоризонт за това управление“, заяви от своя страна Емил Георгиев.

„Румен Радев трябваше да се справи със своето непознаване на технологията на правене на политика в България. Той има един плюс и един минус. Плюсът е, че обърна внимание на външата сигурност. А минусът му е, че не работеше с политическите партии“, смята Попиванов.

„Президентът вкара един балон в политиката. Той получи една много голяма подкрепа, но бързо почна да я изчерпва. Той беше официално помолен да вземе отношение към ЦУМ-гейт, но не пожела да бъде арбитър. Той не успя, той се сгромоляса“, анализира Георгиев.

„Добрата новина е, че това е в началото на мандата – има много време пред себе си да се поправи. Много се надявам Радев да не се крие зад своята надпартийност при назначаването на новия ВСС. Дано вземе едно мъдро решение“, изрази надежда Георгиев.

Какво още коментираха в студиото на Бй Ай Ти Борис Попиванов и Емил Георгиев, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. ‘ А минусът му е, че не работеше с политическите партии“, смята Попиванов.“ Октоподът на продажниците е твърде голям, за да се /споразумееш/ пребориш от президентския пост. Единствената възможност на президента Радев беше да установи СПРАВЕДЛИВА ВОЕННА ДИКТАТУРА. Той не го направи, не намери българският Ердоган, или Орбан, а по правило Пиночет, и за това както всички политици от последните 27 години увисна в паяжината-кукла на конци.

  2. Седефчо

    Реформи ще видим на кукуво лято в България. Но щом народо-населението продължава да гласува за мутрата от Банкя, значи му харесва да живее в мафиотско-милиционерска бутафория.