събота , 24 март 2018
Начало / Хайд Парк / Емил Джасим и Арман Бабикян за България и Македония, скандала Жотева-Къдринова и развинтените болтове на държавата

Емил Джасим и Арман Бабикян за България и Македония, скандала Жотева-Къдринова и развинтените болтове на държавата

Историкът Емил Джасим и пиар експертът Арман Бабикян гостуваха в студиото на „Хайд парк“ и Би Ай Ти и коментираха актуалните теми от изминаващата седмица. Двамата коментираха позицията на България по отношение на Македония, отношенията ни с Турция след визитата на Бойко Борисов, развинтените болтове на държавата и скандала между Бетина Жотева от СЕМ и журналиста Къдринка Къдринова.

Емил Джасим каза, че агресията в училище е плъзнала като болест, но по думите му, вината не е в училището или родителите, а в подценяването на проблема. Той каза, че болтовете са безспорно важна тема като посочи и че една компания е успяла да направи добра реклама покрай случая с Лозан Панов.

Арман Бабикян коментира от своя страна, че срещата със Зоран Заев е била особено важна. Според него, е ясно, че всичко това се е постигнало при невероятна съпротива по линията Скопие-Москва.

Джасим и Бабикян коментираха изборите в страната, отношенията с България и позицията на Гърция.

„Ние имаме шанс да бъдем портата, през която Македония да мине към ЕС и НАТО“, смята Джасим.

Бабикян коментира и позицията на България по отношение на Турция и случващото се там след опита за преврат, както и визитата на Бойко Борисов.

Развиха ли се болтовете на държавата и преекспонират ли се скандала между Бетина Жотева от СЕМ и журналиста Кърдинка Къдринова?

„Трябва да си подаде оставката Жотева, за да спрем да се занимаваме с някакви хора, че регулират нещо, което си въобразяват, че знаят какво е. Особено когато са прекрачили онази невидима граница, която те трябва да пазят, а не да я прекрачват, защото са на власт“, коментира Бабикян.

Вижте целия разговор с Емил Джасим и Арман Бабикян в „Хайд парк“ в следващото видео:

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …